Novo utočište za sve moderne muškarce: BARBERSHOPS

Uvod

U svijetu frizura i šišanja generalno se veća važnost daje ženskim frizurama i uljepšavanju pripadnica ljepšeg spola. Frizeri za muškarce nisu toliko razvikani, ali vrijeme je da našim muškarcima ponudimo nešto više jer oni to zaslužuju! Barbershops su mjesta gdje će i Vaš muškarac dobiti željenu pozornost i potpuni tretman, a za dobru frizuru i lijepo podšišanu bradu će biti zaduženi vaši „doktori“ za šišanje. Sve teme za razgovor su dopuštene, naravno, ništa ne može proći bez nogometa i tračanja žena, ali jedino što ne žele „u svojoj butigi“ je politika!  Kao i kod našeg dobro poznatog Meštra iz Velog Mista, dođite u svoj omiljeni barbershop i prepustite se u stručne ruke svog „brice“.

Budući da su muškarci poludjeli za ovim novim trendom tradicionalnog duha, sve veći je broj muških frizera koji se odlučuju na ovaj potez te otvaraju svoje brijačnice. Mnogi se pitaju po čemu se oni međusobno razlikuju, te smo zbog toga za Vas napisali popis faktora na koje trebate računati pri odabiru svog omiljenog brijača:

122351129_215800593296132_8693945052151238462_o

1. Usluga

Mnogi muški frizeri i brijači su uvidjeli da samo šišanje i brijanje više nisu dovoljni, stoga su u svoju ponudu uključili brojne usluge koje Vaš posjet „brici“ podižu na novu razinu! Uz klasično šišanje i brijanje, naši muškarci sada mogu kod svog frizera izabrati jednu od mnogih modernih frizura, opustiti se uz uslugu vrućih ručnika i masaže glave te ponekad čak i nazdraviti s najdražim „majstorom“ uz šalicu kave ili luksuznog alkoholnog pića po izboru. Naravno, najvažniji faktor usluge je finalni produkt. Odnosno, kada izađete iz barbershop-a da imate frizuru ili bradu s kojem ćete biti zadovoljni, sretni i samopouzdani. Ipak, to je imidž koji ćete nositi idućih nekoliko dana/tjedana te ukoliko ovaj faktor nije zadovoljavajuć, svi ostali padaju u vodu.

2. Dašak originalnosti

Osobni pristup, posebne ponude, kreativno uređeni prostor, nagradne igre, osobnost i komunikativnost barbera – sve ovo daje na originalnosti vašeg omiljenog barbershopa! Kako bi malo pojasnili aspekt komunikativnosti, ovdje se tema može grubo podijeliti na introverte i ekstroverte. Neki klijenti vole mir i možda im nije do priče, drugi pak se osjećaju opuštenije uz razgovor i šalu. Na barberu je da procjeni klijenta i stvori idealni ugođaj – to je jedan od aspekata osobnog pristupa. Drugi aspekt je sama frizura. Možda već imate viziju kako bi željeli izgledati ili pak nemate ideju ili smatrate da ovo nije domena u koju se posebno razumijete pa je bolje prepustiti stručnjaku. Pogledajte slike i snimke, na www.ereview.info/beauty-kutak/frizeri/, popričajte s barberima i pronađite idealni stil za Vas. Dobar znak kvalitete i originalnosti je kada Vaš barber s vrata može ocijeniti koji tip frizure bi Vam stajao, neovisno o tome imate li već viziju i ideju o tome kako bi željeli izgledati, svakako je dobro pitati profesionalca za savjet. Pogledajte ovaj (link) s raznim frizurama za dobiti ideju kako se ošišati pri idućem posjetu Vašem barberu.

Barbershop Ivan

3. Frizerski pribor

Češljevi, četke, škare, trimer, britva, aparat za šišanje, zaštitne pregače… Što Vam više treba? Po ovom segmentu je svakako nešto lakše imati muške klijente nego ženske, što je još jedan razlog da ovaj segment bude na vrhuncu. Pri odabiru svog brijača zasigurno trebate voditi računa o tome da je pribor zadovoljavajuće kvalitete te da je higijena pribora na visokom nivou, a kad smo već na temi higijene nedvojbeno je da je dobar barbershop čist i uredan.

Novo utočište za sve moderne muškarce: BARBERSHOPS

4. Cijena

Zasigurno jedan od presuđujućih faktora je cijena. Muškarci bi trebali imati unaprijed isplanirani budžet i okvirnu ideju koliko su spremni dati za svoje uljepšavanje. Naravno, kvaliteta se i plaća, zar ne? Cijenu čini niz faktora: osim navedene kvalitete frizure, tu možemo ubrojati i ambijent, koji ne čini samo fizički prostor i način uređenja barbershopa-a, već i raspoloženje vašeg brijača, komunikativnost i koliko se ugodno osjećate tijekom posjeta. Na posljetku i trajanje usluge je od presudne važnosti; radi li se o jednostavnom brijanju ili sređivanju brade ili kombinaciji šišanja i brijanja.

5. Recenzija

Iskustva drugih ljudi zasigurno igraju veliku ulogu, stoga proučite recenzije i uvjerite se u kvalitetu lokalnih barbershop-ova čitajući komentare drugih korisnika, ali također pomozite i drugima tako što ćete ostaviti vlastitu recenziju. Na taj način olakšavate odluku drugim klijentima, a naravno i samom barbershop-u. Interna motivacija je sigurno najbolji faktor za uspjeh, ali to ne znači da Vaši barbershop-ovi ne zaslužuju pohvale i dodatnu motivaciju i potvrdu truda, strasti i kvalitete. Naravno, nitko nije savršen i uvijek ima mjesta za napredak, ali nemojmo zaboraviti da izvrsnost nije isto što i savršenost. Savršenost je ideal kojemu možemo težiti i nikada doseći, a izvrsnost je itekako moguća i osjetna realnost. Možete biti zadovoljni uslugom i smatrati da je za čistu peticu, a opet dati konstruktivnu kritiku koja će omogućiti barbershop-u da unaprijedi svoju uslugu, a Vi ćete dobiti točno ono što ste zamislili.

Navedene smjernice bi Vam trebale pomoći pri odabiru Vašeg muškog frizera ili barbera jer svaki moderni muškarac bi trebao imati svog „bricu“ koji će omogućiti da Vam kosa i brada budu besprijekorne u bilo kojoj situaciji. Ako želite stvoriti imidž ozbiljnog i urednog muškaraca te ostaviti dobar utisak, potražite svoj barber shop, a u komentarima nam recite koji je Vaš omiljeni barber i zašto?