Briga o ekstenzijama

Kada razmišljamo o ekstenzijama i o tome kako ih staviti, jedna od najvećih glavobolja stvara se i zbog brige o tome kako ih pravilno održavati. Naime, održavanje ekstenzija, za razliku od ugradnje u kosu, najviše ovisi o nama samima. Na tom smo području prepušteni sami sebi, ma koliko nam stručnjaci davali savjete. Stoga je uvijek dobro pronaći kakav dobar savjet o održavanju na mreži svih mreža jer je to mjesto odakle danas većina ljudi dobiva informacije.

Kako bismo imali ekstenzije koje traju dugo te izgledaju dobro u kosi, potrebno se što bolje o njima brinuti. Općenito pravilo o njima glasi – što se bolje o njima brinemo, to će nam dulje trajati i to odmah znači da ćemo morati ulagati manje novca. Postoje ekstenzije na klipse koje se mogu stavljati svako jutro te skidati svaku večer prije spavanja i to upravo iz razloga da bi se manje lomile i da bi dulje trajale. One se također peru odvojeno od ostatka kose. Ako su ekstenzije ugrađene u našu prirodnu kosu, onda ćemo zapravo prati i prirodnu kosu i ekstenzije. U tom slučaju, treba paziti da voda ne bude previše topla te je najbolje to napraviti u mlakoj vodi. Također, dobro je uzimati šampon koji se inače koristi za vlasulje. S druge strane, ako se koristi običan šampon, treba izbjegavati onaj koji ima silikona u sebi. Prilikom brisanja kose ne smije se previše trljati ručnikom. Zapravo, najbolje je kosu samo zamotati u ručnik te ostaviti da se osuši na zraku nakon što se višak vode upije u ručnik. Ovo je iz razloga da se ekstenzije što manje zamrse. Kada se ide spavati dobro je cijelu kosu s ekstenzijama zavezati u rep također kako bi se ekstenzije što manje mrsile i samim time trgale.

Briga o ekstenzijama
Briga o ekstenzijama

Treba znati da mnogo toga ovisi i o kvaliteti ekstenzija. Pokazalo se da su one nekvalitetne ekstenzije podložne čak i suncu; odnosno sunčeve zrake mogu im naštetiti te, a uništavaju ih i boje za kosu te korištenje sušila i pegli za kosu. Ako su ekstenzije od kvalitetne prirodne kose o ovome ne trebate brinuti.
Odabir pravilne nijanse ključan je za vrhunski rezultat vaše ugradnje! Zato nam se obratite s povjerenjem🍀

E-Review Team edit: Velike zahvale Marineli iz Marinela Hair Design Solin, a ako želite saznati više o salonu, ekstenzijama i drugim uslugama pogledajte link